Новите климатици с еко фреон R32 са вече в България

By adminНовиниWith 0 comments

В началото на 2013 от Daikin започнаха производство на климатици със слабо запалим фреон R32, това беше заявено година по-рано от техен говорител в Осака, Япония. През 2013 година климатиците с фреон R32 се произвеждаха само за пазара в Индия, като успешен заместител на добре познатия фреон R410A, а сега, две години по-късно климатиците Daikin с еко фреон R32 са на българския пазар.

Daikin започват всичко от пазара в Индия

Kanwal Jeet Jawa

Канвал Жит Жава, директор на Daikin Индия

Новите климатици се произвеждат в завода на Daikin, намиращ се в Ниймрана, Раджастан. Канвал Жит Жава, директор на “Daikin Air-conditioning India Pvt. Ltd” споделя пред медиите: „Като една от най-големите световни компании за климатици, Daikin трябва да води играта при нововъведенията като използва революционния фреон R32, който е най-балансирания фреон до сега.“ Фреонът патентован от Daikin гарантира ниски въглеродни емисии и никаква опасност за озоновия слой. От Daikin са се заели сериозно с задачата да произвеждат така наречените “зелени продукти”, които не крият опасност от замърсяване и могат да редуцират глобалното затопляне до минимум.

freon R32Целта е фреонът R32 да измести напълно използвания до сега от Daikin R410A

Въвеждането на R32 за битовите климатици на Daikin е сериозно доказателство за изместването на фреон R410A, който масово се използва в последните години от всички производители в световен мащаб. Daikin започната употребата на слабо запалимият фреон още през есента на 2012 година. Амбициите на японската корпорация са да наложат използването на R32 за всякакви типове климатици.

Daikin в Индия

Масово използвания при съвременните климатици R410A, скоро ще бъде изместен от R32, не само при битовите климатични инсталации.Но същността на R410A или двата вида фреон смесени при неговата формула са точно R32 и R125. Фреон R125 е добавен в R410A само поради свойството да е не запалим,което прави R410A не запалим газ. Явно японците искат да отстранят R125 и да остане чистия R32, който да си остане слабо запалим.

 

Emura R-32

 

Professional R-32