Altherma Flex

Климатичните системи Daikin Altherma са идеално решение за отопление и охлаждане на многофамилни къщи и жилищни кооперации, като едновременно с това системата произвежда и гореща вода за битови нужди. Daikin Altherma е изключително енергийно ефективна, като използва възобновяема енергия – 2/3 от реализираната топлина се произвежда от външния въздух. Термопомпената технология, която Daikin внедряват в климтични системи  Altherma Flex Type, е с висока степен на екологичност и намалява вредните емисии на CO2.

За серията Altherma, Daikin използват VRV технологията. Daikin Altherma Flex Type са с инверторни климатични системи с модулна конструкция, като стандартно се монтират 1 външно (от  23 до 45 kW ) и до 10 вътрешни климатични тела. При по-големи жилищни сгради, могат да се поставят и няколко външни тела. Вътрешните тела използват двустъпалната технология на Daikin (два контура с хладилни агенти), с което се постига висок капацитет на отопление дори и при температури до -20 °C.

С Daikin Altherma Flex Type комфортният климат на Вашия дом е гарантиран. Инверторната система е с ниско ниво на шум, а освен това потребителят може да се възползва и от допълнителната функция „Безшумен режим“. Интуитивно опростен голям дисплей за управление на системата  Daikin Altherma  позволява индивидуално управление, включващо таймери за отопление, охлаждане и битова гореща вода.

 

Сплит система

Сплит системата се състои от външно и вътрешно тяло.

Сплит система

Външното тяло е компактно и не изисква разпробиване или вкопаване, което го прави лесно за монтаж в къщи и апартаменти.

Това тяло извлича топлина от околния въздух и повишава температурата на хладилния агент до ниво, достатъчно за осигуряване на отопление.След това тази топлина се предава чрез тръбопроводите с хладилен агент, който естествено не може никога да замръзне, на вътрешното тяло, което се предлага като подово или стенно тяло.

Тук топлината (до 55°C) се подава към подовото отопление, термопомпените конвектори, нискотемпературните радиатори или обикновените вентилаторни конвектори и системата за битова гореща вода.

Ако се избере вариант с възможност и за отопление, и за охлаждане, вътрешното тяло може също така да понижава температурата на водата, за да внася освежаваща прохлада в помещенията.

 

 

Система моноблок

Всичко, комбинирано в едно външно тяло

Система моноблок

Като допълнение към сплит системите Daikin Altherma, Daikin въведе вариант „моноблок“, при който всички хидравлични части са поместени във външното тяло. В тази система водопроводите, вместо тръбите за хладилен агент, преминават на закрито от външното тяло, като така монтажът става много по-бърз и лесен за монтажника.

Наличен капацитет за моноблок: 11, 14, 16 кВт

VRV технология: