Daikin Altherma – високоефективна 3 в 1 климатична система

By adminНовиниWith 0 comments

 

Нискотемпературна система Daikin Alhterma за отопление, охлаждане и гореща вода

Daikin Altherma е многофункционална система за отопление на цели сгради с опция за гореща вода и охлаждане. Тази климатична система е много по-икономична алтернатива на котел за дърва и въглища, благодарение на специалната нискотемпературна термопомпа. С Daikin Alherma потреблението на енергия се намаля значително, както и стойностите на излъчваните емисии въглероден диоксид.

Схема на монтирана климатична система Daikin Altherma

Налични са разновидности на термопомпата на Daikin Altherma, които според условията на средата могат да осигурят около 5kWh полезно количество топлина към всеки от потребителите на системата. Което означава, че:

 

„4/5 от топлината е БЕЗПЛАТНА!“

 

Daikin Altherma - енергийна ефективност на високо равнище

Климатичната система на Daikin – системата Altherma, използва топлината на външния въздух, което означава, че енергията се генерира от устойчив енергиен източник.

 

 

 

 

Ръководство на Daikin Altherma

 

Предимства на климатична система Daikin Altherma

Максимален комфорт без излишни текущи разходи

Daikin Altherma климатична система намалява текущите разходи

Компонентите на климатичните системи Daikin Altherma са предназначени така, че да доставят до всяко жилище точното количество енергия, без да се налага да се плаща за ненужния капацитет. В основата на Altherma системите е компресор с висока енергийна ефективност, който произвежда голяма изходяща мощност с минимум разход на енергия. Използването на тази система гарантира ефективност за всеки сезон, дори в много студено или в горещо време, благодарение и на интелигентните устройства за контрол. Така разходите за отопление по всяко време на годината са много по-ниски и инвестицията за системата Daikin Altherma се изплаща бързо.

Нисък енергиен разход през цялата година

Daikin Altherma, нисък разход на енергия 4 сезона

Идеално решение за отопление, охлаждане и гореща вода по всяко време за нови и ремонтирани сгради – кооперации, многофамилни къщи и подобни. Климатичната система Altherma е конструирана да издържа на екстремни климатични условия, дори и на най-суровата зима, като осигурява постоянна температура в дома. Daikin Altherma предоставя възможност за свързване към всички съвременни нискотемпературни уреди за отопление като нискотемпературни и конвекторни радиатори, вентилаторни конвектори или подово отопление. Потребителят получава пълен комфорт през всеки сезон.

Гореща вода за битови нужди по всяко време без заемане на излишно място

Daikin Altherma вътрешно тяло за гореща вода

Климатична система Daikin Altherma е с компактно вътрешното подово тяло, с размери 600×728мм и вместимост на водосъдържателя от 180 или 2601. Топлинните загуби са наполовина по-ниски от тези на стандартен водосъдържател. С помощта на умните устройства за контрол на климатичната система може да се програмират множество полезни функции – автоматично подгряване, загряване в определено време.

 

 

 

 

 

 

Климатична система лесна за управление от всеки потребител

Daikin Altherma - лесен контрол на климатичната система

Интуитивният интерфейс улеснява потребителя максимално. Daikin Altherma е с голям дисплей и ясно меню за управление на системата. Налични са таймери за различните режими на работа на климатичната система – отопление, охлаждане и гореща вода. Потребителят гарантирано получава комфорт през цялата година и битова гореща вода с желаната температура.

 

 

 

 

Daikin Altherma може да се комбинира и със слънчева енергия

Монтиране на соларна система Daikin Altherma

Вътрешните тела на климатичната система за стенен монтаж могат да се комбинират с Daikin соларна система. Соларите на Daikin Altherma, чрез външен топлообменник, предават топлината на слънцето към водосъдържателя за гореща вода и загряват целия му обем. Този вариант на сиситемата е изключително енергийно ефективен. За да не замръзва през зимата, към системата се включва и антифриз. Соларната система на Daikin предлага възможност за връзка с подово отопление.

 

Видео: Daikin Altherma начин на работа